Ien en Frank opnieuw op reis door Zuid-Amerika 2012

Van Bariloche naar Puerto Iguazu Argentijnse kant

Dinsdag werden we vrolijk wakker in San Carlos de Bariloche met een strak blauwe hemel en zon. Bariloche staat bekend om zin meren, bergen, naaldwouden, houten chalets, fondue en chocolade. Het lijkt Zwitserland maar het is gewoon Argentinie waar je bent. In de winter bekend om zin wintersport en nu in de zomer om de vele toeristen die hier gaan klimmen of kayaken zolas wij die middag deden. Het dorp staat ook bekend om de broer van Maxima die er een restaurant heeft en het hele dorp weet ook wie ze is en dat ze er 2 hectare grond heeft gekocht. Als Nederlanders haddden wij het makkelijk omdat iedereen ons kent. Het is er ook een shopping eldorado en dat hebben we ´s ochtends dus ook gedaan afgwisseld met een koffie in het zonnetje op het terras. ´s middags werden we opgehaald voor een kayaktocht door de bergen. Was super en ook hard werken omdat het flink waaide. Ik heb ook nog gezwommen in erg koud water maar was een mooie middag. De dag hebben we in stijl afgesloten door te gaan kaasfonduen in een houten chalet.

Woensdag zijn we via Buenos Aires naar Iguazu gevlogen waar we in een prachtige lodge verblijven ( www. laaldeadelaselva.com). Je ziet hier zulkemooie vlindersdie je nog nooit hebt gezien zo groot als een kleine mus en dan hemelsblauw.We zitten midden tussen het oerwoud aan de Argentijnse kant en is super. Straks gaan we de Argentijnse kant van de watervallen van Iguazu bekijken nadat we net de was hebben weggebracht. Morgen gaan we heel vroeg de grens over naar de Braziliaanse kant van de watervallen die nog indrukwekkender moet zijn. We zijn benieuwd!

Liefs, Ien en Franckie

Niels

Haaaaa! Jullie zijn in Iguaçu aangeland... prachtig! Dat van die vlinders kan ik me inderdaad ook nog herinneren. Het is echt zo mooi daar, ben benieuwd naar jullie volgende verslag.
Zelf ben ik vorige week in Toronto & Boston geweest, nu een beetje jetlag, maar inmiddels wel weer bij op jullie blog.
Tot snel! X