Welkom op mijn Reislog!
Over ons/onze reis
Dinsdagavond12 januari vertrekken we, na een korte stop in Parijs en als het weer het toelaat naar Buenos Aires met de AF0418. De eerste dagen zullen we bij Jos en Ina verblijven en ongetwijfeld veel van Buenos Aires zien.(http://en.wikipedia.org/wiki/Buenos_Aires.
Na 4 dagen ontspanning wordt het zondag tijd voor een trip richting Calafate. We vliegennaar de krakende gletsjers en grillig gevormde ijsschotsen rond Calafate. Wie rechts zit, ziet bij landing
het turquooize Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië. Bij aankomst in Calafate worden wenaar het hotel gebracht en verblijven hier 3 nachten. De volgende ochtend word je al vroeg
opgehaald voor de boottocht tussen ijsschotsen en gletsjers. We doen veel warme kleren aan, zodat we op het vaak winderige dek kunnen kijken naar de huizenhoge ijsschotsen. Halverwege de dag
wandelen wedoor een surrealistisch oerbos naar een meer waar drie gletsjers in uitmonden;de lunchplek. 's Middags gaan we via de grootste gletsjer ter wereld, Upsala, terug naar Calafate. De
ochtend erna vertrekken wein internationaal gezelschap naar de Perito Moreno gletsjer, die door zijn constante beweging wereldberoemd is. Jehoort hem piepen en kraken. Met wat geluk zien we een
stuk met veel geraas afbreken. : http://www.argentinieonline.nl/reis/argentinie-reis-calafate.htm.
Door een strenge winter in Argentinië is er veel ijsvorming in de Upsala en Onelli baai. De boottocht welke we maken tijdens de tweede dag van het verblijf in Calafate heeft nu een alternatieve
route waardoor weeerder terug zijn in Calafate. De boot vaart direct naar de Spegazzini gletsjer en hierna naar de Perito Moreno. Elke dag wordt er gekeken of men alweer door kan varen naar de
Upsala gletsjer, dit lukt tot op de dag van vandaag nog niet.
Woensdag 20 januari reizen weper bus in ca. 7 uur naar de iconisch gevormde bergen van het Torres del Paine nationale park.Uitvalsbasis voor dit trekkingwalhalla van Chili is het dorpje Puerto Natales. Hier overnachtenwe ook. De volgende ochtend worden weopgehaald en reizenper public bus in 2 uur naar de ingang van het nationale park voorhet wandelpad naar de Torres.Bij lekker weer kunnen we 's middags nog de trekking naar het 'Base de Torres' maken. Tussen november en april is het tot ca. 22:00 uur nog licht.
's Ochtends brengt de transfer ons naar Laguna Amarga, waar weworden opgepikt en per busje in internationaal gezelschap een tocht door het park gaan maken. Ca. 1,5 uur lang rijden we langs
spectaculair gevormde pieken naar Hosteria Grey enwandelen langs het meer.
Aan het eind van de dag brengt de busons terugnaar Puerto Natales, waar je rond 19:00 aankomt.http://www.argentinieonline.nl/reis/chili-reis-puertonatales.htm.
Op zaterdag 23 januari reizen we dan perbus in 4 uur van Puerto natales naar Punta Arenas, waar weeen nacht verblijven. De volgende dag vliegen wenaar Puerto Montt. Bij het vliegveld van Puerto
Montt word we opgewacht en naar Puerto Varas gebracht, waar we een nachtje slaapt. Het ligt aan een zalmmeer met uitzicht op één van de mooiste vulkanen ter wereld met een perfecte vulkaanvorm, de
Osorno.
De volgende dag start hier de Lake Crossing, een tocht dwars door de Andes van Chili naar Argentinië. Eerst gaan we per bus langs een waterval en door dichte bossen naar een haventje. Vervolgens
varen we naar Peulla, een gehucht middenin groene bergen. Hier is het tijd omte lunchen. Daarna gaan wein een bus naar de grensovergang, waar een grote catamaran klaarligt. Tijdens de tocht over
het blauwe Nahuel Huapi meer kijk je uit over witte bergtoppen. De laatste etappe leggen weaf in de bus, naar het hotel in Bariloche. http://www.argentinieonline.nl/reis/argentinie-reis-puerto%20varas.htm.
Bariloche binnenlopend komt het Zwitserlevenreclamegevoel vanzelf. Je ademt de berglucht in, ziet bossen, bergtoppen en het meer en snapt waarom iedereen toch altijd naar Bariloche komt.Hier
verblijvenwe 2 nachten en zien hopelijkhet meer,het Centro Civico ende top van Cerro Cathedral, voor een uitzicht over het merengebied.
Op maandag maken weeen kajaktocht met gids. Je glijdt zo'n 2 uur in stilte over het Nahuel Huapi meer, met uitzicht op de witte toppen van de Andes. http://www.argentinieonline.nl/reis/argentinie-reis-bariloche.htm.
En dan wordt het op zaterdag 27 januaritijd voor de tropen! Wevliegen van Barilochevia Buenos Aires naar het noordoosten van Argentinie.
Bij aankomst gaan wenaar hethotelin Puerto Iguazú. De volgende dag gaan wemet de bus in 20 minuten naar de watervallen aan de Argentijnse kant.Je wandelt in korte broek en T-shirt door de jungle en
ziet apen, vlinderkolonies en neusbeertjes.Op zondagworden we vroegopgehaald voor excursie naar de Braziliaanse kant van de waterval. Eerst passeer je de grens. Vervolgens rijden we naarhet park en
loop je vervolgens door subtropisch woud met geweldige uitzichten op de waterval. Op vrijdag gaan we dan richtingFoz do Iguacu. http://www.argentinieonline.nl/reis/argentinie-reis-iguacu.htm.
Voor het slotstuk van de reis vliegen we zaterdag 30 januarinaar Rio de Janeiro. Bij aankomst worden wehotel gebracht in de Copacabana wijk aanstrand. Hier verblijven we3 nachten. Er is een
dakterras op de bovenste verdieping, met een zwembad en waar je uitzicht hebt over stad, strand en het Christusbeeld. stad.
Op zondag maken weop een leuke manier kennis met Rio de Janeiro:een ochtend een auto met chauffeur. In plaats van de verplichte nummers op een citytour, word weopgehaald en kunnen wezelf aangeven
welke bezienswaardigheden we willenbezoeken. Zo kunnen wedirect naar het kabelbaanstation van Pao d'Azucar rijden (.........James Bond's Moonraker met Jaws:http://www.youtubem/watch?v=O1It-YC92MQ) en het 'Suikerbrood' op.Vanaf de top heb je uitzicht en overzicht over de stad. Vervolgens kunnen wedoor
historisch downtown rijden, waar oude kerken staan vol gouden ornamenten en Portugese rijkdom uit de kolonisatietijd. Uiteraard eindigt de tour met een bezoek aan de Cristo Redentor, het 38 meter
hoge beeld van Christus de Verlosser dat over de stad waakt, voor de chauffeurons weer afzet bij je hotel, of een plek naar keuze aan de Copacabana.De laatste dagen van dereis genieten we zeker van
heerlijk eten, caipirinhas en andere cocktails, zon, zee en samba en als het even lukt hopen we Yvonnen ook nog even te zien tijdens haar werkzaamheden in de favela's.Zie:
Tenslotte zien wenog 1x de zon ondergaan in Latijns Amerika en beginnen we op dinsdag 2 februariaande terugvlucht naar Amsterdam via Parijs AF 0443.
We hebben er uiteraard ontzettend veel zin en zullen tussen alle vakantie-avonturen door proberen deze website zo actueel mogelijk te houden!
Liefs, Ien en Franckie
En dan nu nog even de standaardtekst van ik reis mee.....:
Hallo en welkom op mijn reislog!
Dé plaats om op de hoogte te blijven van alle avonturen en ervaringen tijdens deze reis. Vanaf nu zul je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden, en via de kaart weet je altijd precies waar ik me bevind en waar ik ben geweest! Meer informatie over mijzelf en de reis die ik ga maken vind je in het profiel.
Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.
Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!
Leuk dat je met me meereist!
frank
Ik ben NU AL onder de indruk. Wat een waaaaanzinnige reis gaan jullie maken! Geniet!
Frank & Ien!
Wat een superreis! Ik zie veel (inmiddels) bekende plaatsen. Maar in Iguaçu en Rio ben ik zelf natuurlijk geweest. Ik ben benieuwd wat jullie het leukste gaan vinden. Geniet & Veel plezier!
/LD x
Heel veel plezier met jullie reis, ziet er erug goed uit zo te lezen! Tot in Rio, 1 feb. Bom viagem e até logo. Ciao beijos Yvonne
Prachtige reis, wij zijn toch wel een beetje jaloers. In gedachten reizen we toch wel mee, zeker als we het reisschema volgen. De vliegreis zit er nu al op en nu genieten van die mooie stad. Wij zijn benieuwd naar jullie eerste ervaringen
Gaan jullie ook nog berichtjes achterlaten op de site......want inmiddels zijn we wel benieuwd hoe jullie het hebben. Weet wel dat jullie vakantie hebben maar een beetje werken hoort daar wel bij......?!
liefs Jacq
Met smart zaten we te wachten en ja hoor...jullie zijn er!!!
Fijn dat jullie zo genieten van alle momenten (en wij van jullie berichtjes). Veel liefs!
graag dank ik onze correspondenten in latijns amerika voor het verslag van hun schokkende belevenissen gedompeld in een tsunami van champagne. wij zijn hier druk met het bewaken van hun nagelaten eigendommen in onze door economische en morele crisis geteisterde landstreek. gelukkig zijn er nog geen plunderaars gesignaleerd. ook wij zien dagelijks hoe lawines smeltend ijs en sneeuw van de daken aan onze oostelijke horizon neerploffen, daar hoef je de dreef niet voor te verlaten en dat bespaart pas een flinke slok kerosine.
zonder maxima-tasje B.A. verlaten is ook een b'tje energieverspilling. dan toch minstens straks thuiskomen met een setje van graciela naum, een golfbal van countryclub los pinguinos, een theekopje van maxima's northland college of een handtekening van pappie zorreguieta. terug naar B.A. zou ik zeggen en straks in bariloche je niet laten afschepen zonder dat je bij broer martin in restaurant tinto te villa angostura gegeten hebt.
geniet intussen maar ervan dat jullie nog even ontsnapt bent aan ondergetekende azijnzeiker.
adiós y que dios te proteje al is daar geen woord portugees bij.
hans
Gelukkig hoorde ik van Nanda van jullie blog. Geweldig en avontuurlijk tot nu toe, de gedroomde reis van jullie leven. Ik ga me verheugen op snokkelen!!! in Aruba,
wat wel iets heel anders is.
Ik wens jullie nog veel reis plezier,
liefs, Hanny.
Wij doen het wel met een blokje ijs in een glas" fris". Het is bar leuk om jullie belevenissen te lezen.En wat een indrukken moeten jullie opdoen. Frank,onze complimenten voor je beeldende verhalen.