Zomer in Buenos Aires en Mendoza!
Leve allemaal,
Zondagmorgen in Mendoza 11.15 uur met een heerlijk kopje koffie in de zon wat wil een mens nu nog meer?
Gisterenmorgen zijn we aangekomen in Mendoza na een paar dagen Buenos Aires, waar we wederom hebben genoten van de gastvrijheid en gezelligheid van onze vrienden. De stad zelf lag er nog net zo prachtig bij als twee jaar geleden. Deze keer hebben we gekozen voor een bustour door de stad wat een hele onderneming bleek te zijn. Hop on, Hop off laat je wel direct veel zien van de stad en ook van stukken die tot dan toe nog veborgen waren gebleven. Met name de armoede rondom het voetbalstadion La Boca trof ons enorm. Staat ook in schril contrast met bijvoorbeeld de wijk Palermo waar we heerlijk gegeten hebben en ons erg aan de Pijp inAmsterdam deed denken.Uiteraard ook weer de dwaze moeders gezien op dondermiddag op het Plein. We kwamen aan met regen op weonsdagmorgen maar in de middag begon de zon te schijnen en dat doet hij tot op de dag van vandaag. Gisteremorgen in alle vroegte vertrokken voor een binnenlandse vlucht naar Mendoza, waar we bij aankomst naar een kleine posada tussen de wijnranken buiten de stad zijn gebracht. Tussen de fruitbomen genieten we van de zonnestralen en voelen we ons al helemaal thuis, het lijkt wel Portugees. Gisterenmiddag naar een wijnkasteel geweest en daarna heerlijke rode wijnen geproefd met daarbij een lunch. Kwam aardig binnen op de nuchtere maag maar erg gelachen! Tour was leuk met ook Nederlanders erbij waarvan er 1 last van haar buik had en gelukkig hebben we dan Zuster Ien die 6 uur na aankomst in Mendoza al de eerste immodium begon uit te delen en daarmee alweer vrienden voor het leven heeft gemaakt. Wij hielden het bij thuiskomst op wat glazen water waarna weom 18.00 uur hadden afgesproken met Dirk en Mirjam, vrienden van Frank die op doorreis waren en 2 maanden in Zuid-Amerika zijn. . dat was enorm leuk in Mendoza stad. Zij waren daar al een dag of 2 en wisten waar we naar toe moesten ,nu dat was een wijnproeverij van witte wijnen. Er stonden 24glazen voor onze neus en het was heel makkelijk om die naar binnen te werken en hebben we ook nog gebruik gemaakt van het Happy Hour. Inmiddels hebben we de dame achter de bar wat Nederlands geleerd dat is altijd makkelijk. Ook weer een vriendin voor het leven want toen we Julio later die avond tegenkwam toen we buiten zaten te eten, zette zij een fles rood op tafel die over was van de tasting bij haar. Net zo makkelijk maakte de ober de fles voor ons open en dronken wij vrolijk verder. Een alcoholist word je hier heel makkelijk....Gisterenmorgen waren we om 05.00 uur opgestaan,omdat we om 08.00 uur moesten vliegen en gisteravond lagen we er om 00.30 uur weer in. Ik moet zeggen je slaapt heerlijk en droomt over die fantastische wijnen maar vanmorgen was de opstart wat langzaam en tikte het hamertje toch wel iets. Vandaag gaan we nog op stap met de vrienden van Frank , die vertrekken vanavond weer. Wij gaan zelfmorgenochtend per bus dwars door de Andes naar Satiago de Chili en een spannende grensovergang beleven. Jullie gaan zeker weer van ons horen en we genieten volop van deze onverwachtse zomerse temperaturen. Lieve groet, Ineke en Frank.
Heerlijk, die verhalen over wijn, wijn en wijn. Ik vrees dat ik bij thuiskomst weer moet leren om te gaan met dergelijke hoeveelheden. (Hier in Brazilië slechts af en toe een biertje voor de dorst en als we gek doen een caipirinha.) Plan dus maar vast een afspraak in. ;-)
Veel plezier en tot het volgende verslag! X
Zuipschuiten zijn jullie. Kan wel zien dat de baas er niet bij is!!. Lijkt me allemaal onwijs gaaf en een hele
leuke sfeer. Het spannende moet nog komen. Ik ben
benieuwd naar jullie volgende verhaal.
Liefs, Em